Mijn Eetstoornis en Ik

Mijn nieuwe lichaam

Jarenlang overleefde ik op ondergewicht. Jarenlang putte ik mijn lichaam uit. Ik mag van geluk spreken dat mijn lichaam het nooit heeft opgegeven.

Lees meer »

Hoe ik mijn rijangst overwon

Een aantal jaar geleden heb ik met bloed, zweet en tranen mijn rijbewijs gehaald. Wat een drama was het. Ik weet niet meer hoe veel rijlessen ik in totaal heb gehad, maar het zijn er in ieder geval ontzettend veel geweest. Ik vond het ontzettend moeilijk om me op alles tegelijk te moeten concentreren: schakelen, op het verkeer letten, knipperlicht, gas geven, remmen… Er ontstond volledige kortsluiting in mijn hoofd en ik vroeg me af hoe mensen dit ooit konden leren?

Lees meer »

Terug in de studiebanken; hoe bevalt dat?

Inmiddels is alweer bijna het eerste half jaar van mijn studie voorbij! Het gaat allemaal veel sneller dan ik had gedacht. Voor degenen die nog niet weten welke studie ik volg, zal ik het nog even kort uitleggen. Ik ben afgelopen september begonnen aan de studie ‘Ervaringdeskundige in Zorg en Welzijn’ bij Fontys in Eindhoven. Wij leren binnen deze studie om onze kwetsbaarheden op een positieve manier te kunnen gaan inzetten en hiermee anderen te helpen. We leren niet alleen om onze eigen verhalen op een professionele manier in te kunnen zetten, maar leren ook van de verhalen van onze studiegenoten. Daarnaast krijgen we ook lessen zoals psychologie, agogiek en sociologie om onze theoretische kennis ook tot een professioneel niveau te kunnen tillen.

Lees meer »

Sporten is toch gezond?

Ik schrijf nauwelijks over sporten en mijn relatie met sporten. In mijn boek heb ik er het een en ander over gedeeld maar in mijn blogs is er nog weinig over te lezen.

Lees meer »

Goede voornemens?

Het nieuwe jaar is pas begonnen en natuurlijk vliegen de vragen over goede voornemens ons alweer om de oren. Ik heb er altijd al een gruwelijke hekel aan gehad. Waar ik echter nog een grotere hekel aan heb, is aan alle reclames rondom afvallen. We moeten blijkbaar allemaal vooral heel fit en slank worden. We moeten gezonder eten. Meer sporten.

Lees meer »

Terugblik 2021

Wat een jaar. Een jaar met veel hoogtepunten, maar ook veel dieptepunten. Het jaar waarin mijn boek uitkwam en het jaar waarin ik besloot een opleiding tot ervaringsdeskundige te gaan doen, maar ook het jaar dat ik mijn allerliefste hondje, Taco, moest laten inslapen. Een jaar vol liefde, maar ook vol liefdesverdriet. Het was het jaar waarin de meest waardevolle relatie die ik ooit met iemand heb gehad, werd verbroken. Een jaar waarin ik moest leren los te laten. Het was het jaar waarin ik het meest intense verdriet ooit heb gevoeld, maar ook waarin ik me het meest gelukkig heb gevoeld. Ik ervaarde eindelijk weer rust en vrijheid en durfde zelfs na jaren te stoppen met mezelf te wegen.

Lees meer »

De feestdagen...

Ja hoor, het is weer zo ver. De feestdagen komen er weer aan. Ik denk dat ik nooit echt een fan zal worden van de kerstdagen. Het eten was jarenlang een grote struggle tijdens de feestdagen. Ik kon daardoor geen minuut genieten. Ik kon simpelweg niet focussen op iets anders dan op het eten. Mijn hoofd zat vol spanning en stress. Wat mocht ik mezelf toestaan om te eten? Mijn hoofd sloeg op hol. Constante twijfels. En als ik dan koos om tóch mezelf uit te dagen, ontstond er paniek. Wat had ik zojuist gedaan? Ik had gefaald. Ik had destijds absoluut niet door wat er allemaal om me heen gebeurde. Ik zat gevangen in mijn hoofd.

Lees meer »

Vaginisme: Als het niet lukt om seks te hebben

Ik wilde hier eigenlijk al heel lang een blog over schrijven, maar durfde telkens niet. In mijn boek schreef ik een hoofdstuk over intimiteit, waarin ik ook heb geschreven over seks en vaginisme. Ik vond het ontzettend belangrijk om dit kwetsbare en voor mij moeilijke onderwerp aan bod te laten komen, omdat ik het altijd enorm moeilijk heb gevonden om hierover te praten. Ik voel ontzettend veel schaamte en ongemakkelijkheid rondom dit onderwerp, terwijl ik weet dat dat eigenlijk nergens voor nodig is.

Lees meer »

Mentale gezondheid voorop zetten

Ik vind het raar dat we als kind op school van alles leren over wiskunde, taal en geschiedenis, maar dat we vrijwel niks leren over onze mentale gezondheid. Waarom leren we niet hoe we om moeten gaan met moeilijkheden in het leven? En hoe we eigenlijk goed voor onszelf moeten zorgen?

Lees meer »

Gestopt met wegen! Hoe gaat het nu?

Een aantal maanden geleden heb ik er voor gekozen om te stoppen met wegen. Hier heb destijds ook een blog over geschreven. Ik wil graag met jullie delen hoe het nu met mij gaat. Heb ik het nog steeds volgehouden?

Lees meer »

Even op de rem trappen

Mijn hoofd zit overvol. Mijn gedachtes zijn chaotisch. Ik voel onrust in mijn lijf. De laatste paar weken waren heftig. Er waren veel veranderingen, waar ik ontzettend veel moeite mee heb. Waar ik echter nog meer moeite mee heb, is met loslaten… En juist dat was een van de thema’s dat de afgelopen weken op de voorgrond heeft gestaan.

Lees meer »