Mijn werkwijze

 

Ik geloof sterk in een persoonlijke benadering. Jouw verhaal, jouw doelen, en vooral jouw welzijn zijn voor mij van het grootste belang. Ik zie mezelf als jouw metgezel op het pad naar herstel, waarbij ik jouw keuzes respecteer en ondersteun. Soms zal ik je een duwtje in de rug geven, maar altijd zal ik er zijn met begrip, compassie en geduld.

 

Zelf heb ik gemerkt dat ik tijdens behandelingen niet altijd als een individu werd behandeld, maar eerder als een diagnose, waardoor het voelde alsof ik altijd met 10-0 achterstond. Dit leidde vaak ertoe dat ik niet volledig open kon zijn. Ik had een enorme angst om niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen die er op mij rustten. De druk om een gezond eetpatroon en gewicht te bereiken, leek soms meer een last dan een doel.

 

Mijn aanpak is daarom niet gestandaardiseerd. Elk individu is uniek en verdient een benadering die daarbij past. Ik bied een holistische aanpak die jouw unieke behoeften en omstandigheden centraal stelt. Ik luister naar jouw verhaal en ontwikkel samen met jou een persoonlijk traject, waarbij ik gebruik maak van verschillende werkvormen en methoden. 

 

Wat voor mij het allerbelangrijkste is, is dat jij je veilig voelt om alles met mij te delen. Dat je je niet hoeft te schamen. Of bang hoeft te zijn voor een oordeel. Ik ben er voor je. Ik weet hoe verdomde onmogelijk het soms allemaal kan voelen, maar ik hoop jou het vertrouwen te kunnen geven dat er meer mogelijk is dan jij op dit moment denkt.

 

Samen zullen we niet alleen werken aan het herstel van een gezond eetpatroon en gewicht, maar vooral aan het ontdekken van wie je werkelijk bent en wat voor jou echt belangrijk is in het leven. We gaan onderzoeken op welke manier jouw omstandigheden je nog steeds gevangen houden in je eetstoornis. Ik ben er namelijk van overtuigd dat psychische stoornissen geen stoornissen zijn, maar manier om met omstandigheden om te gaan waar je anders niet mee om zou kunnen gaan. Jouw eetstoornis was ooit jouw redding. Samen gaan wij ontdekken hoe je daar afstand van kunt gaan nemen. Ik wil je helpen om weer voluit te gaan leven en om van eten weer iets gezelligs te maken in plaats van een bron van voortdurende zorg.

 

Opleidingen en relevante trainingen/certificaten

 

2023:   Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn, Fontys Eindhoven (cum laude)

2023:   Training traumasensitief werken

2023:   Training Familie & Naasten - de basis

2024:   Traumacoach (in opleiding), Zonnevlecht opleidingen 

 

"Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl"