Mijn Eetstoornis en Ik

Het kleine meisje

Mensen die mij al langer volgen of al een tijd kennen weten dat ik vroeger altijd enorm verlegen was. Dat was vooral omdat ik simpelweg niet wist hoe ik met bepaalde situaties om moest gaan. Ik had geen gebruiksaanwijzing. Het leven leek soms ontzettend ingewikkeld als niemand het me voordeed.

Lees meer »

Waarom het belangrijk is om onderliggende problemen aan te pakken

Een behandeling voor een eetstoornis draait meestal voornamelijk uit het opbouwen van een gezond eetpatroon, het tegengaan van compensatiegedrag en eventueel het bereiken van een gezond gewicht. Tijdens mijn eigen behandelingen heb ik me hier enorm om gefrustreerd. Als ik nu terugdenk aan hoeveel tijd er verloren is gegaan aan het discussiëren van een uitbreiding van mijn eetlijst dan vind ik dat enorm zonde. Al die kostbare tijd had ik aan veel belangrijkere zaken kunnen besteden.

Lees meer »

Waarom een verjaardag zo moeilijk kan zijn

Ik ben niet zo’n fan van verjaardagen, dit komt vooral omdat ik liever één op één contact heb met mensen dan in een (grote)groep. Vroeger waren er echter nog duizend meer redenen waarom verjaardagen verschrikkelijk waren, ik zal er een aantal toelichten.

Lees meer »