Goede voornemens?

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 06:30

Het nieuwe jaar is pas begonnen en natuurlijk vliegen de vragen over goede voornemens ons alweer om de oren. Ik heb er altijd al een gruwelijke hekel aan gehad. Waar ik echter nog een grotere hekel aan heb, is aan alle reclames rondom afvallen. We moeten blijkbaar allemaal vooral heel fit en slank worden. We moeten gezonder eten. Meer sporten.

 

Wat nou als ik je vertel dat het allemaal bullshit is? Dat het veel belangrijker is om eens te kijken naar wat JIJ nodig hebt voor jouw mentale gezondheid. Waar wordt jij nou echt gelukkig van? Word je gelukkig van luisteren naar jouw lichaam, of word je gelukkig van het onderdrukken van alle signalen van je lichaam – maar vervolgens wel een slank lijf hebben?

Ik geloof er echt in, dat als je leert luisteren naar je lichaam en naar je behoeftes – je gezond zult blijven. En gezond ziet er voor iedereen anders uit. Niet iedereen heeft maatje 36. Wees eens niet zo streng naar jezelf.

Luister naar je lijf. Geef het een goede balans tussen inspanning en beweging.

En hoe dat er dan uit ziet? Dat weet alleen maar jij. Dat is voor niemand hetzelfde.

 

Ik wil toch graag voor mezelf wat doelen opzetten voor het komende jaar, omdat ik dat fijn vind als reminder en focus voor mezelf voor het komende jaar. Mijn doelen hebben niks te maken met mijn lichaam, gewicht of hoe ik er uit zie.

Wie doet er met mij mee?

Wat zijn jouw doelen?

 

  1. Het eerste jaar van mijn opleiding succesvol afronden

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik afgelopen september begonnen met de opleiding ‘ervaringsdeskundige in zorg en welzijn’. Mijn grootste en belangrijkste doel is eigenlijk tot wel om dit lesjaar succesvol af te ronden.

 

  1. Meer lezen

De afgelopen tijd heb ik wat interessante boeken gekocht en gekregen. Ik vind het hartstikke fijn om te lezen, maar vaak heb ik er geen tijd voor. Of beter gezegd: ik neem er de tijd niet voor. Het komende jaar wil ik bewust tijd inplannen om te lezen.

 

  1. Online thema-avonden organiseren

Afgelopen jaar heb ik online lotgenoten/steun-groepjes opgezet. Ik wil hier graag meer mee gaan doen: ik zit er aan te denken om af en toe online thema-avonden te organiseren.

 

  1. Tijd besteden aan de dingen die ik écht belangrijk vind

Ik ben vaak geneigd om heel veel tijd te steken in dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn – denk bijvoorbeeld aan het huishouden, of instagram doorscrollen. Als ik minder tijd besteed aan de dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn, dan is er meteen meer tijd over om te besteden aan de dingen die ik wél belangrijk vind.

 

  1. Leven in het moment, niet te veel vooruit of achteruit kijken

Leven in het moment, het klinkt zo makkelijk – maar dat is het niet altijd. Want hoe doe je dat nou eigenlijk? In contact blijven met anderen en regelmatig dingen doen die mij energie geven helpt mij om meer in het moment te leven én daar ook echt van te kunnen genieten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.