Terugblik: Mijn groei in het afgelopen jaar

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 06:30

De laatste update van dit jaar. Het leek me een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een moment om stil te staan bij de groei die ik heb doormaakt. Ik heb namelijk écht het gevoel dat dit voor mij een belangrijk jaar is geweest. Het was een jaar vol met veel ups en downs, een jaar waarin ik heel veel kleine, maar voor mij ook heel grote en belangrijke stappen heb gezet.

 

Het was een bizar jaar, dat kan iedereen denk ik wel beamen. Eigenlijk kan ik me al bijna niks meer herinneren van januari en februari, de tijd dat alles nog ‘normaal’ was. Corona heeft het leven op zijn kop gezet. Gelukkig zijn er ook heel veel positieve ontwikkelingen geweest dit afgelopen jaar.

 

In maart, vlak voordat Nederland in lockdown ging, ben ik met mijn zusje op reis geweest naar Glasgow. Daar gingen we naar een concert van The Script. Dit bleek later het laatste concert te zijn geweest van die tour dat nog was doorgegaan. Ik ben zó blij en dankbaar dat wij dat laatste concert nog hebben mogen meemaken! Ook hebben we heel veel toffe momenten in Schotland gehad. We hebben daar ontzettend genoten in allerlei eettentjes, die vlak daarna allemaal hun deuren hebben moeten sluiten wegens de lockdown…

Tijdens dat reisje ben ik heel wat uitdagingen aangegaan, we hebben ontzettend veel lekkere dingen gegeten. Voor het eerst besloot ik om het tellen van calorieën los te laten. Ook wilde ik mezelf tijdens deze reis minder beperken. Ik wilde nieuwe dingen proberen. Losbreken van regeltjes. Een paar dagen proberen te genieten. Ik ben achteraf ontzettend blij dat ik al die uitdagingen ben aangegaan! Ik ben zó blij dat ik mijn eetstoornis niet heb laten winnen. Het was alsof ik aanvoelde dat dit een van de laatste reisjes voor een lange tijd zou worden..

Het volgende hoogtepunt van dit jaar volgde niet lang na dat reisje. Ik weet nog goed dat ik vlak voordat ik naar Glasgow ging, iemand leerde kennen via Tinder. Eind maart hadden wij onze eerste date. Een corona-date. Daten op afstand bleek al snel onmogelijk.

We zijn inmiddels al zo’n negen maanden samen en wat ben ik dankbaar dat ik hem heb ontmoet! Hij steunt mij en moedigt me aan om tegen mijn eetstoornis te blijven vechten. Zonder hem was dit afgelopen jaar absoluut niet hetzelfde geweest.

 

 

Foto door Kim Booij

 

De belangrijkste 5 stappen die ik in de afgelopen maanden heb gezet:

  1. De regie over mijn boek totaal in eigen handen genomen.
  2. Uitgevers benaderd voor het uitbrengen van mijn boek.
  3. Ik maakte een eigen Facebookpagina en website, waarop ik kwetsbare dingen heb gedeeld.
  4. Ik heb meer in mijn auto gereden dan ooit tevoren en heb zo mijn rijangst overwonnen!
  5. Af en toe wat langer in bed 'durven' te blijven liggen: knuffelen met mijn vriend verkozen boven het dwangmatige bewegen!

 

De 5 belangrijkste stappen die ik in de afgelopen maanden op het gebied van eten heb gezet:

  1. Al vlak nadat we elkaar leerden kennen, samen met mijn vriend gegeten.
  2. Weer durven te gaan uit eten.
  3. Niet meer gecompenseerd door minder te gaan eten wanneer ik een gewichtsstijging zag op de weegschaal.
  4. Alcohol gedronken!
  5. Voor het eerst in jaren weer een aantal ‘verboden producten’ gegeten, waarvan ik sommige al zo’n veertien jaar niet meer had geproefd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.